Werkplaats

Wat veel mensen niet weten is dat ook fietsen een onderhoudsbeurt nodig hebben. Er ontstaat slijtage door gebruik. Het is dan ook verstandig  om eenmaal per jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Dit kunt u het beste door een professional laten doen, zodat u zeker weet dat u op een veilige fiets rijdt. Wanneer uw fiets goed onderhouden is, zal deze ook beter presteren en prettiger fietsen.  Fietsen die meer op modderig terrein komen, zoals ATB’s en mountainbikes hebben vaker een onderhoudsbeurt nodig. Dit omdat een combinatie van water en zand voor de draaiende delen, zoals lagers, kettingen en cassettes erg slecht is. Bij een grote onderhoudsbeurt wordt de fiets helemaal uit elkaar gehaald. Elk onderdeel wordt geïnspecteerd, schoongemaakt, voorzien van de juiste smeermiddelen en weer teruggezet op de fiets. Het frame wordt helemaal schoongemaakt en in de was gezet. Alle onderdelen worden gepoetst en u krijgt als het ware uw fiets weer helemaal als nieuw terug!
Tip: controleer regelmatig uw ketting of kom even langs om u ketting even te laten controleren. Een slechte ketting veroorzaakt slijtage aan cassette en voortandwielen.
Voorvorkvering en schokbrekers hebben onderhoud nodig en ook hiervoor kunt u bij mij terecht.
Ultrasoon reiniging van uw onderdelen. Ultrasoon reinigen  maakt schoon op plaatsen waar u met een poetsdoek of borstel niet kan komen.